המלצה תזונתית – דלקת פרקים (רוומטיזם ותסמונת בכטרב)
העקרון במערך תזונתי זה הוא חיזוק הכליות , חיזוק מערכת העיכול , הוצאת הלחות מהמפרקים ומניעת הכאב.
באופן כללי מומלץ –ירקות חיים ומבושלים כתומים, ירוקים, דגנים מלאים,
מזון מבושל , מרקים , דגי ים , עצות ים , מעט מוצרי סויה , קטניות.
ירקות:
– קישואים
– גזר
– בטטה
– ברוקולי, כרוב, כרובית
– לפת
– דלעת
– סלרי מבושל, שמיר, שומר
– חסה
– בצל ירוק מבושל, מעט שום.
– ירקות שורש – ארטישוק ירושלמי , שורש פטרוזליה , שורש סלרי.
דגנים:
– אורז מלא.
– קינואה
– שיבולת שועל
– תירס
בשר:
– מעט – עוף, הודו, דג אנשובי.
פירות:
– פירות מבושלים
– תאנים מיבשות , תמרים יבשים
להימנע:
– מזון מטוגן
– ירקות סולניים (למעט תפוחי אדמה) : פלפל , חציל , עגבניה.
– מוצרי חלב
– סלטים קרים, פלפל ירוק, רסק עגבניות
– פרי ומיץ הדר, בננות
– בוטנים ומוצריהם
– דוחן, כוסמת
– זרעים לא מבושלים היטב
– ריבוי נוזלים בארוחות
– ריבוי ממתקים.
– קמח לבן ומוצריו
– סוכר לבן
ארוחת בוקר:
תה עם ג'ינג'ר, לימון ודבש
אפשרות א : דייסת קוואקר (שיבולת שועל) על בסיס מים עם דבש (במידת הצורך)
אפשרות ב : שתי פרוסות לחם מלא עם טחינה , חומוס , אבוקדו , וירקות .
אפשרות ג: ביצה עם ירקות וגבינת טופו או טחינה
ארוחת צהריים
מומלץ לאכול בעיקר ירקות מבושלים , דגים, דגנים מלאים.
דגנים:
– הדגנים המומלצים: אורז מלא, מושרה ומבושל היטב, חיטה מלאה, תירס, גריסי פנינה.
– רוב סוגי הדגנים יש לבשל כמו אורז, במידה ומדובר בדגן מלא, יש לבשלו עם יותר מים ויותר זמן. כמו כן מומלץ להשרות דגנים מלאים [לפני הבישול].
ירקות מבושלים:
– הירקות המומלצים: בטטה, גזר, תפוח אדמה, דלעת, דלורית
– המלצות כלליות להכנת ירקות: 1. ניתן לעשות פירה מכל הירקות הנ"ל .
– דגים : עדיף כדגים מבושלים, מרק דגים .
– בשר : עדיף חזה עוף או הודו אפוי או מבושל .
ארוחת ערב:
אפשרות א': דייסת קואקר .
אפשרות ב': ביצה מבושלת, סלט ירקות, טחינה או גבינת טופו ופרוסת לחם מקמח מלא.
אפשרות ג': מרק כל שהוא, לא כבד, לא מומלץ מרק קטניות או מרק בשרי בערב.
ניתן להוסיף למרק דגן כל שהוא: קואקר, חיטה, אורז, גריסי פנינה.
בנסיעות :
לחם \ פיתה מקמח מלא , אבוקדו , טחינה , חומוס , ירקות – עדיף ירוקים וכתומים
ניתן לחתוך ירקות ופירות כמו – גזר , שומר , כולורבי , מלפפון , תפוח , אגס , אשכולית .
בהצלחה ובתיאבון – עמרי שדה