המלצה תזונתית – סינוסיטיס
המלצות תזונתיות – סינוסיטיס
באופן כללי מומלץ לאכול ירקות מתוקים כתומים, ירקות ירוקים, דגנים מלאים מזון מבושל ומרקים. כמו כן מומלץ להוסיף למזון תבלינים כגון : ג'ינג'ר , אניס וליקריץ.
ירקות:
– קישואים
– גזר
– בטטה
– ברוקולי, כרוב
– לפת
– דלעת
– סלרי מבושל, שמיר, שומר
– חסה
– בצל ירוק מבושל, מעט שום , כרישה
דגנים:
– אורז מלא [במיוחד מתוק \ בסמתי]
– אורז בר
– קינואה
– שיבולת שועל
– תירס
בשר \ דגים:
– עוף, הודו, דגי ים (טונה , סלומון, סרדינים , לוקוס , בורי).
פירות:
– אפרסק מבושל
– דובדבן, תות
– תאנים מיבשות
– תפוח ואגס
– אשכולית ופומלית.
– אבטיח.
– תמרים.
מומלץ לשתות פעם ביום מרק עירית ובצל ירוק. את הבצל חותכים לתוך המרק בשלמותו ולקראת סוף הבישול קוצצים עוד מנה מהחלק הירוק של הבצל ובוזקים לתוך המרק לאחר כיבוי האש
להימנע:
– להמנע ממזון ושתייה קרים ופירות וירקות טריים
– להמנע ממזונות קשים לעיכול כגון זרעונים לא מבושלים בשר בקר וכבש.
– מזון מטוגן
– מוצרי חלב
– פלפל ירוק, רסק עגבניות
– פרי ומיץ תפוזים , בננות
– בוטנים ומוצריהם
– זרעים לא מבושלים היטב
– ריבוי נוזלים בארוחות
– ממתקים.
– קמח לבן ומוצריו
– סוכר לבן
– למעט בקפה
ארוחת בוקר:
תה עם ג'ינג'ר, לימון ודבש
אפשרות א : דייסת קוואקר (שיבולת שועל) על בסיס מים \ חלב אורז \ חלב סויה עם דבש (במידת הצורך)
אפשרות ב : שתי פרוסות לחם כוסמין \ חיטה \ שיפון מלא עם טחינה , אבוקדו , וירקות .
אפשרות ג: ביצה עם ירקות וגבינת טופו או טחינה
ארוחת צהריים
מומלץ לאכול בעיקר ירקות מבושלים , דגים, דגנים מלאים :
דגנים:
– הדגנים המומלצים: אורז מלא \ אורז בר, מושרה ומבושל היטב, חיטה מלאה, תירס, גריסי פנינה , קינואה.
– רוב סוגי הדגנים יש לבשל כמו אורז, במידה ומדובר בדגן מלא, יש לבשלו עם יותר מים ויותר זמן. כמו כן מומלץ להשרות דגנים מלאים [לפני הבישול].
ירקות מבושלים:
– הירקות המומלצים: בטטה, גזר, תפוח אדמה, דלעת, דלורית
– המלצות כלליות להכנת ירקות: 1. ניתן לעשות פירה מכל הירקות הנ"ל .
– דגים : עדיף כדגים מבושלים \ אפויים , ניתן למצוא מתכונים טובים למרק דגים – מומלץ
– בשר : עדיף חזה עוף או הודו אפוי או מבושל .
ארוחת ערב:
אפשרות א': דייסת קואקר כנ"ל .
אפשרות ב': ביצה מבושלת, סלט ירקות, טחינה או גבינת טופו ופרוסת לחם מקמח מלא.
אפשרות ג': מרק כל שהוא, לא כבד, לא מומלץ מרק קטניות או מרק בשרי בערב.
ניתן להוסיף למרק דגן כל שהוא: קואקר, חיטה, אורז, גריסי פנינה.
בנסיעות :
לחם \ פיתה מקמח מלא , אבוקדו , טחינה , חומוס , ירקות – עדיף ירוקים וכתומים
ניתן לחתוך ירקות ופירות כמו – גזר , שומר , כולורבי , מלפפון , תפוח , אגס , אשכולית .
בהצלחה – עמרי