המלצה תזונתית לאיזון קיבה וטיפול בהליקובקטור

בס"ד

המלצה תזונתית לאיזון קיבה וטיפול בהליקובקטור

תזונה זו מבוססת על כ-70 מזון בסיסי וכ-30 מזון חומצי.
יש לשים דגש מהותי על צריכה של סיבים תזונתיים,דגנים מלאים,ירקות ופירות בסיסיים (עדיף מבושלים).
חשוב להוסיף לתזונה מרכיבים עשירים באומגה 3 שהינה אנטי דלקתית ומשקמת את ריריות הקיבה, מזונות העשירים באומגה3 הם זרעי פשתן טחונים,שמן פשתן מומלצת כף לסלט פעמים ביום ודגי ים כגון טונה או סלמון.

אחת לחודש מומלץ צום מיצים ותפוחי עץ לתקופה של 2-3 ימים על מנת להרגיע את הכיב ולשקם את רירית הקיבה .
במצב זה יש להרבות במזונות המכילים פקטין כגון תפוחים,יש להקפיד אף על שתיה רבה של מים ותה צמחים כגון מליסה,לואיזה וקמומיל.
כמו כן מומלץ מיץ כרוב או מיץ תפוח אדמה המסייעים בריפוי הרקמות הפגועות .
שתייה יומית של כ-500 מ"ל מיץ חמוציות ללא סוכר. חמוציות מתחרות עם החיידק על אתרי הקשירה בקיבה ובכך מונעות את היצמדותו לתאי האפיתל של הקיבה. בצורה זו "נשטף" החיידק דרך מערכת העיכול ויוצא החוצה בצואה.

תוסף מזון :

מוצר בשם "ג'ארודופילוס" של חברת אלטמן. לקחת לפי הוראות היצרן.
אומגה 3 לפי הוראות היצרן.
ארוחת בוקר:

אפשרות א' : ביצה קשה עם ירקות ומעט טחינה.

אפשרות ב' : פריכיות אורז \ לחם שיפון \ לחם מקמח מלא עם טחינה וירקות .

אפשרות ג' : גראנולה \ ברנפסקס ע"ב חלב אורז.
ארוחת צהריים

דגנים:
– הדגנים המומלצים: אורז מלא,מושרה ומבושל היטב ,קינואה, כוסמת, תירס,
גריסי פנינה.

ירקות מבושלים:
– הירקות המומלצים: בטטה, גזר, תפוח אדמה, קשוא, סלק אדום, לפת, סלק עלים , סלרי, תרד, מנגולד, דלעת, דלורית, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, צייקון [צנון מיוחד] , חובזה.
בשר:
חזה עוף רזה או דגי ים

מבנה ארוחה מומלצת:
דג או עוף מבושל וירקות אפויים או מבושלים.
ירקות חיים .
או דגן מבושל עם קטניות עדינות כגון שעועית ירוקה או צהובה .

ארוחת ערב:

אפשרות א': ביצה מבושלת, סלט ירקות, טחינה או גבינת טופו ופרוסת
לחם מקמח מלא.
אפשרותב': מרק כל שהוא, לא כבד, לא מומלץ מרק קטניות או מרק בשרי בערב.
ניתן להוסיף למרק דגן כל שהוא: קואקר, חיטה, אורז, גריסי פנינה.
לא מומלץ: מוצרי חלב פרה , עגבניה , פלפל , בצל ושום , תפוזים ומנדרינות .
סוכר לבן , דבש , קמח לבן, בוטנים , אגוזים , מזון מטוגן , מזון מבושל בשמן.
רסק עגבניות , פפריקה , פלפל שחור , ג'יג'ר , קינמון , פירות טרופיים , מלפפון חמוץ , ריבוי מלח ( מומלץ להשתמש במלח עשבים) , קפה מכל סוג , שוקולד , קאקאו , בצק עלים.

בהצלחה – עמרי שדה

 

 

שאלות ותשובות
 
יש לי שאלה אישית
שם
Email
 
 


הרשמו כאן ואחת לשבוע ישלח אליכם לתיבת הדוא"ל טיפ שיתרום רבות לבריאותכם הכללית.

דוא"ל*
שם